terça-feira, 8 de julho de 2014

Öppet brev till troende Guds församling, Gud är kärlek, universella kyrkan i Guds rike, World kyrkan i Guds kraft, Foursquare Gospel Church - Frågan om tionde som upphävdes


Öppet brev till troende Guds församling, Gud är kärlek, universella kyrkan i Guds rike, World kyrkan i Guds kraft, Foursquare Gospel Church - Frågan om tionde som upphävdes 

Vad är tionde 
Tiondet är en tiondel av grönsaker och djur (getter, får och nötkreatur). 

För vem det var avsett att levitisk lag 
Och vem bland söner Levi, som får prästerskapet, har en budet i lagen för att ta tionde av folket, det vill säga av sina bröder, även om de kommer ut i Abrahams länd. 

Hebreerbrevet 07:05 
Och, så att säga, genom Abraham och med Levi, som får tionde, betalade tionde. 

Hebreerbrevet 7:09 

Vad gör Malaki 3.8 
Ända sedan era fäders ni är borta från mina rätter, och har inte hållit dem. Gå tillbaka till mig, och jag kommer att återkomma till er säger Herren Sebaot. Men ni sa, Varmed skall vi tillbaka? 
Får en människa stjäla från Gud? Ändå stjäl ni från mig, ni säger, har vi rövat från dig? Tionde och offergåvor. 
Ni är förbannade med en förbannelse; eftersom de har rånat mig, även du, detta hela nationen. 
För in allt tionde i förrådshuset, att det kan finnas mat i mitt hus, och bevisa mig nu i detta, säger Herren Sebaot, om jag inte kommer att öppna för er himlens fönster och häll dig ut en välsignelse, att det inredda av dig till större välstånd. 
Vem stal från Gud, inte att ta tionde av grönsaker och boskap? Judar. Denna vers gäller inte för hedningarna, bara för judarna på den tiden, var de under det gamla förbundet. 

Mal 3:7-10 
Eftersom Jesus sade till fariséerna hycklare tionde 
Ve er, skriftlärda och fariséer, hycklare! för ni ger tionde av mynta och dill och kummin, men underlåten det som är viktigast i lagen, domen, barmhärtighet och tro; Du måste dock göra dessa saker, och inte missa dem. Matteus 23:23 
Judarna, med Jesus före sin död, var fortfarande under oket av lagarna Gamla testamentet. Så Jesus sade till fariseerna hycklare som borde ge tionde på grönsakerna. 

Dessa dagar 

Den levitiska lagen upphävdes 
Den grad att om perfektion var genom det levitiska prästerskapet (på detta var ju folkets lagstiftning,) vad hade det då behövts att en präst skulle stiga efter Melkisedeks sätt, och inte kallas efter Arons sätt? 
Därför att ändra prästadömet nödvändigtvis gör också ändra lagen. 

Hebreerbrevet 7:11-12 
Det är uppenbart att vår Herre sprang ut ur Juda, varav stammen Mose talade ingenting om präster. 
Och ännu mycket tydligare är att efter sinnebild för Melkisedek det står upp för en annan präst, som inte gjordes enligt lagen i en köttslig budet, men efter att strömmen av ett oändligt liv. 
Vittnesbördet han, Du är en präst till evig tid efter Melkisedeks sätt. 
För själva verket är den tidigare befallning upphävs på grund av dess svaghet och värdelöshet 
{För lagen gjorde inget perfekt}, och föra in i ett bättre hopp, genom vilket vi närmar oss Gud. 

Hebreerbrevet 7:14-19 
Kristus är den nya överstepräst 
Eftersom en sådan överstepräst blev oss, helig, oskyldig, obesmittad, skild från syndare och upphöjd över himmelen; du behöver inte, som de andra översteprästerna, att offra offer, först för sina egna synder och sedan för folkets; detta gjorde han nämligen en gång för alla, när han offrade sig själv. 
För lagen utser som överstepräster män som har svagheter, men ordet av den ed, som kom efter lagen, utser en son, fulländade för evigt. 

Hebreerbrevet 7:26-28 
Vad är det verkliga offret för idag 
Du måste dö till den här världen, hålla kroppen bearbetning av den Helige Ande. 

Låt dig inte luras 
Erbjudanden, ja, de är för vår tid, så mycket så att Jesus Kristus gav exemplet med änkans skärv. 
Vissa kyrkor som den kristna kyrkan i Brasilien, inte samlar tionde av de troende, och gör det på rätt sätt, med rätt läsning av Nya Testamentet, som gavs till hedningarna, och inte höja lagar redan upphävts Gamla testamentet 

Inte överge din tro, bara inte betala tionde. Men ta erbjudandet om sitt hjärta. 
Upplagd av Ice Serv

Nenhum comentário:

Postar um comentário